Filmografie Jim Carrey

Biografie

Carrey is de jongste van vier kinderen van Percy en Kathleen Carrey. Hij trad als kind al op voor iedereen die wilde kijken. Op tienjarige leeftijd stuurde hij zijn CV naar de Carol Burnett-show, en op de middelbare school mocht hij elke dag aan het eind van de lessen tien minuten optreden, op voorwaarde dat hij de rest van de dag zijn gemak hield. Zijn familie leidde geen welvarend bestaan. Om bij te dragen werkte Carrey als tiener na schooltijd in de Titan Wheels-fabriek in Scarborough. Daarna woonde de familie enige tijd in een Volkswagen camper. 
 
Toen Carrey zestien was, stopte hij met school en probeerde hij aan de slag te komen in clubs. In 1979 ging hij naar Los Angeles en werd daar ontdekt door Rodney Dangerfield. Deze bood hem een contract aan als openingsact in zijn show. 
 
Vanaf 1985 was Carrey in films te zien. Hij speelde zijn eerste hoofdrol in Once Bitten. Begin jaren 90 was Carrey een van de hoofdpersonen in de comedyserie In Living Color, samen met Keenen Ivory Wayans. 
 
In 1994 brak Carrey door in de filmwereld met zijn hoofdrol in Ace Ventura: Pet Detective. Met de daaropvolgende films The Mask en Dumb and Dumber werd zijn naam gevestigd als komisch acteur. Carrey speelt niettemin ook serieuzere rollen. In 1998 oogstte hij lof als Truman Burbank in The Truman Show en een jaar later had hij succes als de onbegrepen komiek Andy Kaufman in de biopic Man on the Moon. Voor beide films werd hij voor zijn rol beloond met een Golden Globe. In 2001 speelde Carrey een man met geheugenverlies in The Majestic en in 2004 speelde hij samen met Kate Winslet in Eternal Sunshine of the Spotless Mind. Critici hebben, met name vanwege zijn aandeel in laatstgenoemde film, er vaak op aangedrongen dat Carrey een Oscar verdient.

Filmografie Jim Carrey

Kick-Ass 2 - Actie
augustus 2013

Kick-Ass 2

Actie Regie: Jeff WadlowMet: Aaron Johnson, Christopher Mintz-Plasse,...Nu Kick-Ass (Aaron Taylor-Johnson) wereldberoemd is geworden met zijn idiote maar moedige superheldenacties, ontstaat er een spontane groep van nieuwe self-made superhelden met maskers, die allemaal de wereld willen redden... Deze nieuwe groep, 'Justice Forever', staat onder leiding van de badass... Verder lezen...
Anchorman 2 - Komedie

Anchorman 2

Komedie Regie: Adam McKayMet: Steve Carell, Will Ferrell, Paul Rudd, Jim Carrey,...In Anchorman 2: The Legend Continues keert het gehele nieuwsteam van de populaire nieuwslezer uit San Diego, Ron Burgundy terug: zijn vrouw en mede-nieuwslezer Veronica Corningstone, weerman Brick Tamlan, 'roving reporter' Brian Fontana en sportman Champ Kind.
Yes Man - Komedie
december 2008

Yes Man

Komedie Regie: Peyton ReedMet: Jim Carrey, Zooey Deschanel, Danny MastersonJim Carrey is Carl Allen, een man die zich inschrijft voor een zelfhulpprogramma dat gebaseerd is op één simpel principe: zeg ja op alles...en tegen iedereen. In het begin brengt de ontketende kracht van "ja" Carls leven op fantastische en onverwachte paden, maar al snel ontdekt hij dat zich... Verder lezen...
Horton - Familie, Avontuur, Animatie Film
maart 2008

Horton

Familie, Avontuur, Animatie Film Regie: Jimmy Hayward & Steve MartinoHORTON, de nieuwste animatiefilm van de makers van Ice Age, vertelt het verhaal van een nieuwsgierige, fantasierijke olifant die het leven positief tegemoet gaat en altijd een luisterend oor aanbiedt. Op een dag ontdekt hij een minuscule wereld op een pluisje: Who-ville. Horton vertelt over zijn... Verder lezen...
The Number 23 - Thriller
februari 2007

The Number 23

Thriller Regie: Joel SchumacherMet: Jim Carrey, Virginia Madsen, Logan Lerman,...Walter Sparrow (Jim Carrey)'s leven verandert wanneer hij een duister boek ontdekt. Het boek lijkt gebaseerd te zijn op zijn eigen leven, hierdoor wordt hij geobsedeerd door het boek. Vervolgens komt hij tot de verontrustende ontdekking dat de laatste pagina's eindigen met een moord.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: