Filmografie Lena Headey

Biografie

Lena Headey (Bermuda, 3 oktober 1973) is een Brits actrice. Ze werd geboren in Bermuda, waar haar vader wegens zijn werk als politieofficier naar uitgezonden werd. Headey is toevallig ontdekt toen ze met zes andere schoolvrienden meedeed aan een eenmalig optreden. Ze was op dat moment zeventien. De agent die haar ontdekte vroeg haar auditie te doen en sindsdien is de spreekwoordelijke bal gaan rollen. Ze staat bekend om de uiteenlopende karakters. 
 
Sinds haar carrière begon in 1992 met de film Waterland heeft ze bokslessen genomen. Dat doet ze nu nog steeds. Daarnaast is ze vegetariër en woont ze in Londen. De tenger gebouwde vrouw is 1.66 m lang. Ze had een relatie van negen jaar met acteur Jason Flemyng, die ze ontmoet had op de set van de film The Jungle Book. Ook heeft Headey een aantal tatoeages, waarvan een recente aan de onderzijde van haar pols. Naar verluidt is deze gezet voor haar nieuwe echtgenoot. 
 
Headey acteert sinds 1992 in films en vervulde gedurende een lange tijd bijrollen in films. In Imagine Me & You, die in 2005 werd uitgebracht, speelde ze haar eerste memorabele hoofdrol. Sindsdien is ze verschenen in een groot aantal films. Ze speelde al meerdere keren een biseksuele of lesbische vrouw, o.a. in Mrs. Dalloway en Imagine Me & You. 
 
Headey werd in 2007 uitgekozen om Sarah Connor te spelen in The Sarah Connor Chronicles. Inmiddels is de pilotaflevering in het buitenland uitgezonden. De reacties op deze piloot waren wisselend. De serie heeft het echter twee seizoenen volgehouden en was toch redelijk populair. 
 
Momenteel (2011) speelt Lena Headey de rol van koningin Cersei Lannister in de HBO tvserie Game of Thrones.

Filmografie Lena Headey

The Broken - Thriller
januari 2009

The Broken

Thriller Regie: Sean EllisMet: Lena Headey, Richard Jenkins, Asier Newman,...Als Gina McVey (Lena Headey) in een drukke straat loopt in Londen, denkt ze dat ze zichzelf in een auto voorbij heeft zien rijden. Ze besluit de auto te volgen en ziet de mysterieuze vrouw uitstappen bij een appartement. Vanaf dat moment verandert het leven van Gina in een nachtmerrie.
Imagine Me And You - Komedie
juni 2006

Imagine Me And You

Komedie Regie: Ol ParkerMet: Piper Perabo & Lena HeadeyImagine Me & You" gaat over een jonge vrouw die verliefd wordt op haar huwelijksdag.. maar niet op de bruidegom. Heck (Matthew Goode) en Rachel (Piper Perabo) zijn een gelukkig jong koppel die op het punt staan samen hun leven te delen. Maar in de kerk merkt Rachel een onverwachte gast op. Op dat... Verder lezen...

Nieuws over Lena Headey

Dune 3, voorlopig nog niet ! - Actueel
Actueel

Dune 3, voorlopig nog niet !

Het tweede deel van Dune was een kassucces - en niet te vergeten: zeer goed ontvangen door de critici! Regisseur Denis Villeneuve moet onder een zekere druk hebben gestaan om meteen aan de slag te gaan met Dune Messiah, het volgende deel in de saga. Verder lezen...
Ontdek nu de nieuwe trailer en poster voor 'Inside Out 2' - Actueel
Actueel

Ontdek nu de nieuwe trailer en poster voor 'Inside Out 2'

Ontdek nu de nieuwe trailer en poster voor Disney en Pixars nieuwe bioscooprelease "Inside Out 2", die nieuwe emoties verwelkomt in het hoofd van tiener Riley. Samen met Plezier (met in de originele versie de stem van Amy Poehler), Woede (stem van Lewis Black), Verdriet (stem van Phyllis Smith),... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: