Filmografie Iben Hjejle

Biografie

Iben Hjejle (Kopenhagen, 22 maart 1971) is een Deense televisie- en filmactrice. Ze speelt behalve in producties uit eigen land ook Engelstalige rollen in onder meer Britse en Amerikaanse titels, zoals High Fidelity (2000), Defiance (2008) en The Eclipse (2009). Voor haar rol in Mifunes sidste sang kreeg ze een eervolle vermelding op het Filmfestival van Berlijn 1999 en werd ze genomineerd voor onder meer een European Film Award. 
 
Hjejle maakte in 1996 haar (avondvullende) film- en acteerdebuut als Eva in de Deense misdaadfilm Portland. De productie stond onder regie van Niels Arden Oplev, die haar vier jaar eerder al een rolletje gaf in zijn korte film Nøgen. Hjele stond sindsdien voor de camera voor de opnames van meer dan twintig films en daarnaast ruim honderd afleveringen van verschillende televisieseries. 
 
Hjele trouwde in 1996 met de Deense muzikant Emil de Waal, met wie ze samen zoon William kreeg. Hun huwelijk kwam in 1999 officieel ten einde.

Filmografie Iben Hjejle

Nieuws over Iben Hjejle

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: