Filmografie Jayma Mays

Biografie

Jayma Mays (Grundy (Virginia), 16 juli 1979) is een Amerikaans actrice en zangeres. Ze is vooral bekend door haar rol van Emma Pillsbury in de televisieserie Glee. 
 
Jayma werd geboren in Grundy als de dochter van Paulette Norris en James Mays, een leerkracht die ook nog in de mijnindustrie heeft gewerkt. Ze studeerde verder na haar middelbare school en studeerde uiteindelijk af aan de Radford University met een masterdiploma in de podiumkunsten. 
 
Haar debuut maakte ze in 2004 in de sitcom Joey en kreeg het jaar daarna vele kleine rolletjes in onder meer Six Feet Under, Entourage, How I Met Your Mother, Heroes, Pushing Daisies, Ghost Whisperer en een grotere rol in Ugly Betty (waarin ze de vriendin van Henry speelde). 
 
Sinds 2009 speelt Jayma de rol van Emma Pillsbury in de serie Glee. In 2011 was ze ook te zien in de CGI/liveaction verfilming van De Smurfen. Ze speelt in deze film de vrouwelijke hoofdrol.

Filmografie Jayma Mays

Nieuws over Jayma Mays

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...
Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: