Filmografie Katee Sackhoff

Biografie

Katee Sackhoff (Portland, Oregon, 8 april 1980) is een Amerikaans actrice. Ze werd vooral bekend voor haar rol van Starbuck in de herwerkte Battlestar Galactica televisieserie. 
 
Sackhoff werd geboren in Portland en groeide op in St. Helens. Ze studeerde in 1998 af van de Sunset High school in Beaverton en begon te werken aan een acteercarrière. Midden 2008 begon ze zich ziek te voelen en werd er schildklierkanker bij haar vastgesteld in een stadium dat nog niet levensbedreigend was. Na behandeling is ze inmiddels helemaal genezen verklaard. 
 
Sackhoff had rollen in onder meer ER, Cold Case, Law & Order en Nip/Tuck. Ze speelde een hoofdrol in de dramaserie The Education of Max Bickford. De grote bekendheid kwam er met de sciencefictionserie Battlestar Galactica, waar ze de rol vertolkt van Captain Kara "Starbuck" Thrace, alias Starbuck. In 2006 won ze de Saturn Award voor beste vrouwelijke bijrol voor haar werk in deze serie. In 2009 ging ze aan de slag voor de televisieserie 24, waar ze in het achtste seizoen de rol van een hoofdpersonage, Dana Walsh op zich nam. Het achtste seizoen van deze reeks ging in januari 2010 in première op de Amerikaanse televisie.

Filmografie Katee Sackhoff

Riddick - Actie
september 2013

Riddick

Actie Regie: David TwohyMet: Vin Diesel, Karl Urban, Katee Sackhoff,...In het vervolg op Pitch Black en The Chronicles of Riddick bevindt de beruchte Riddick zich op een verschroeide planeet die uitgestorven lijkt te zijn. Al snel moet hij vechten voor zijn leven en het opnemen tegen buitenaardse tegenstanders die dodelijker zijn dan de menselijke tegenstanders die... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: