Filmografie Ruud De Ridder

Biografie

Ruud De Ridder (Antwerpen, 27 september 1951) is een Vlaamse acteur, regisseur en toneelschrijver. Hij is de stiefvader van Linda en vader van Sven De Ridder. Hij is gescheiden van actrice en choreografe Jane Peter en hertrouwd met actrice Nicole Laurent. 
 
De Ridder is vooral bekend van populaire komedies op televisie (vtm) zoals Bompa, Drie mannen onder één dak of Chez bompa lawijt en als oprichter-huisauteur van het 'Echt Antwaarps Teater'. 
 
Als acteur debuteerde hij in 1967 bij toneelgroep Kindervreugd in de Bourlaschouwburg en speelde hij van 1969 tot 1984 bij het Koninklijk Jeugdtheater van de stad Antwerpen. 
 
Zijn eerste komedie, in een reeks van circa honderd, Wat doen we met Bompa? dateert van 1980. Sinds 2002 schrijft hij ook drama's. 
 
In 1981 richtte De Ridder het Echt Antwaarps Teater (EAT) op, een professioneel gezelschap dat debuteerde in de Arenbergschouwburg. In 1987 opende hij zijn eigen schouwburg het 'Echt Antwaarps Teater'.

Filmografie Ruud De Ridder

Charlotte's Web - Animatie Film
februari 2007

Charlotte's Web

Animatie Film Regie: Gary WinickHet meisje Fern kan de dieren verstaan en is dol op een biggetje dat Wilbur heet. Wilburs beste vriendin is Charlotte A. Cavatica, een beeldschone grote grijze spin, die bij hem in de schuur woont. Als Wilbur in gevaar is, bedenkt Charlotte een heel slim plan dat ze met de hulp van de rat Templeton... Verder lezen...

Nieuws over Ruud De Ridder

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: