Filmografie Hannah Hoekstra

Biografie

Hannah Hoekstra (1987) is een Nederlandse actrice die vooral bekend is door haar rol in de film Hemel, waarin ze de titelrol voor zich nam, met onder meer Hans Dagelet en Rifka Lodeizen. Voor deze rol ontving ze in 2012 een Gouden Kalf. Vanaf 2013 is ze verbonden aan het Nationale Toneel. 
 
Hoekstra studeerde in 2010 af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunst academie (van 2006-2010). Tijdens haar opleiding liep Hoekstra stage bij NTGent in de voorstelling Underground (regie Johan Simons). 
 
In het voorjaar 2010 speelde Hoekstra in de voorstelling Late avond idealen geregisseerd door Sanne Vogel (Vogelfabriek). In het najaar 2010 was zij te zien in de Winterparade-voorstelling Sneeuwmeisjes. In 2011 was Hoekstra naast Anneke Blok en Anne-Wil Blankers te zien in de voorstelling J@loezie. In 2012 speelt zij in Midzomernachtdroom bij het Nationale Toneel.

Filmografie Hannah Hoekstra

Hemel - Drama

Hemel

Drama Regie: Sacha PolakMet: Hannah Hoekstra, Hans Dagelet, Rifka Lodeizen,...Hemel volgt het leven van de jonge vrouw Hemel (Hannah Hoekstra), die alleen opgegroeide met haar vader, de charmante veilingmeester Gijs (Hans Dagelet). Hemel kan zich een bestaan zonder Gijs niet voorstellen en neemt andere mannen niet serieus. Die zijn alleen om te versieren, waarbij haar spel... Verder lezen...

Nieuws over Hannah Hoekstra

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: