Filmografie Danny Huston

Biografie

Daniel (Danny) Huston (Rome, 14 mei 1962) is een in Italië geboren Amerikaanse acteur. Hij won in 2005 een Satellite Award voor zijn bijrol als Sandy Woodrow in de boekverfilming The Constant Gardener. In 2003 werd hij genomineerd voor een Independent Spirit Award voor zijn hoofdrol in de dramafilm Ivansxtc en in 2005 voor een Screen Actors Guild Award samen met de gehele ploeg van de biopic The Aviator. 
 
Huston is een zoon van regisseur-acteur John Huston en Zoe Sallis. Via zijn vader is hij de halfbroer van actrice Anjelica Huston en de oom van acteur Jack Huston. 
 
Filmmaken werd Huston met de paplepel ingegoten. Hij werd geboren in Italië, omdat zijn vader daar op dat moment aan het opnemen was. Zijn vader en opa Walter Huston wonnen in 1949 samen drie Academy Awards voor The Treasure of the Sierra Madre, zijn vader voor beste script en beste regie en zijn opa voor beste bijrolspeler. Zijn elf jaar oudere halfzus Anjelica was voor het eerst in een film te zien toen hij vier was. Huston zelf maakte in 1995 zijn film- en acteerdebuut met een naamloos rolletje als barman in Leaving Las Vegas. Dat bleek voor hem de eerste van meer dan dertig filmrollen. 
 
Net als zijn vader ging Huston naast acteren ook regisseren. Zijn eerste project in die hoedanigheid was het vijftig minuten durende Santa Claus: The Making of the Movie, een kijkje achter de schermen tijdens het maken van de film Santa Claus (1985). Twee jaar later regisseerde hij de televisiefilms Bigfoot en Mister Corbett's Ghost. Huston bracht in 1988 met Mr. North zijn eerste bioscoopfilm uit, met daarin onder meer zijn zus Anjelica en zijn dan nog toekomstige vrouw Virginia Madsen. 
Privéleven 
 
Huston trouwde in 2001 met Katie Jane Evans, zijn tweede echtgenote. Samen met haar kreeg hij in 2002 dochter Stella. Hoewel zij van plan waren te scheiden, kwam dat er officieel nooit van doordat Evans in 2008 zelfmoord pleegde. Huston was eerder getrouwd met actrice Madsen (1989-1992).

Filmografie Danny Huston

Stolen - Actie, Thriller
januari 2013

Stolen

Actie, Thriller Regie: Simon WestMet: Nicolas Cage, Malin Akerman, Danny HustonIn de spannende actiethriller Stolen speelt Nicolas Cage de ex-crimineel Will Montgomery. Will heeft acht jaar in de gevangenis doorgebracht voor een gewelddadige roofoverval, maar wil zijn leven beteren. Dit plan wordt echter wreed verstoord wanneer zijn dochter Allison wordt ontvoerd en hij... Verder lezen...
The Number 23 - Thriller
februari 2007

The Number 23

Thriller Regie: Joel SchumacherMet: Jim Carrey, Virginia Madsen, Logan Lerman,...Walter Sparrow (Jim Carrey)'s leven verandert wanneer hij een duister boek ontdekt. Het boek lijkt gebaseerd te zijn op zijn eigen leven, hierdoor wordt hij geobsedeerd door het boek. Vervolgens komt hij tot de verontrustende ontdekking dat de laatste pagina's eindigen met een moord.
Birth - Thriller
december 2004

Birth

Thriller Regie: Jonathan GlazerMet: Nicole Kidman & Danny HustonEen vrouw van rond de dertig, levend in New York, ontmoet een 10-jarige jongen die verliefd op haar lijkt te zijn. Later vertelt de jongen dat hij een reïincarnatie is van haar tien jaar geleden overleden echtgenoot. Het leven van de vrouw komt hierdoor overhoop te liggen.

Nieuws over Danny Huston

Dune 3, voorlopig nog niet ! - Actueel
Actueel

Dune 3, voorlopig nog niet !

Het tweede deel van Dune was een kassucces - en niet te vergeten: zeer goed ontvangen door de critici! Regisseur Denis Villeneuve moet onder een zekere druk hebben gestaan om meteen aan de slag te gaan met Dune Messiah, het volgende deel in de saga. Verder lezen...
5 films om in de stemming te komen voor seks - Actueel
Actueel

5 films om in de stemming te komen voor seks

We hebben deze lijst van 5 films samengesteld voor de geliefden die dit lezen om jullie in de stemming te brengen. Pak je popcorn en leun tegen elkaar aan, want dit wordt een spannend avontuur. Meer verklappen we niet... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: