Filmografie Matthew Broderick

Biografie

Matthew Broderick (New York, 21 maart 1962) is een Amerikaans acteur. Hij won in 2005 het Hollywood Film Festival in de categorie beste bijrolspeler van het jaar. Voor zijn rol in Ferris Bueller's Day Off werd hij genomineerd voor een Golden Globe. 
 
Broderick is de zoon van James Broderick, die zelf als acteur actief was in films en televisieseries van 1950 tot en met 1982. In 1997 trouwde hij met actrice Sarah Jessica Parker. Zij beviel in 2002 van hun eerste kind, zoon James Wilke Broderick. Op 22 juni 2009 beviel een draagmoeder van hun tweeling, Marion Loretta Elwell en Tabitha Hodge.

Filmografie Matthew Broderick

Tale of Despereaux - Animatie Film
februari 2009

Tale of Despereaux

Animatie Film Regie: Sam Fell & Robert StevenhagenNa een vreselijk ongeluk raakt iedereen in het koninkrijk Dor moedeloos en verdwijnt het zonlicht. De muis Despereaux weigert echter op te geven en trekt er samen met de rat Roscuro op uit om een heldendaad te verrichten.
Then She Found Me - Drama
juli 2008

Then She Found Me

Drama Regie: Helen HuntMet: Helen Hunt, Colin Firth, Bette Midler,...April Epner (Helen Hunt) is 39 en heeft een vurige kinderwens. Maar in volle midlife crisis verlaat haar man Ben (Matthew Broderick) haar, overlijdt haar adoptiemoeder en beweert een excentrieke taklshowpresentatrice Bernice Graves (Bette Midler) haar echte moeder te zijn. Alsof dit alles nog niet... Verder lezen...
Bee Movie - Animatie Film
december 2007

Bee Movie

Animatie Film Regie: Steve Hickner & Simon J. Smith'Bee Movie' gaat over Barry B. Benson, een bij die net is afgestudeerd en teleurgesteld is dat hij eigenlijk maar in een vakgebied kan werken: honing. Op een zeldzaam tripje buiten de korf, wordt zijn leven gered door Vanessa, een bloemiste in New York. Terwijl hun relatie opbloeit, komt Barry... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: