Filmografie Jean-Claude Van Damme

Biografie

Jean-Claude van Damme is een Belgisch acteur van actiefilms die het meest bekend is voor zijn gevechtsfilms. Zijn Belgische afkomst bezorgde hem de bijnaam "Muscles from Brussels". 
 
Van Damme werd geboren als Jean-Claude Camille François Van Varenberg. Hij begon met Oosterse gevchtskunst toen hij tien jaar oud was. Later studeerde hij kickbox, taekwondo en muay thai. Van Damme bouwde een succesvolle carrière op in de gevechtskunst en won een aantal Europese karatekampioenschappen. 
 
Op zijn 19de trok hij naar Hongkong en in 1981 verhuisde hij naar Los Angeles. Hij debuteerde als acteur in een kleine rol in de film Missing in Action (1984).  
Hij werd echt bekend door zijn rol in Bloodsport. Vanaf dan is Van Damme zijn carrière in actiefilms vertrokken.  
Bekende films zijn Universal Soldier (1992), Hard Target (1993), en Timecop (1994). In de meeste van zijn films speelt hij een beroepsvechter, een politieagent of een soldaat. 
 
Aan het einde van de jaren '90 was het hoogtepunt van zijn carrière voorbij, maar hij bleef spelen in kleinere films, die vaak direct op video uitgebracht werden. In juni 2008 werd zijn semi-autobiografische film JCDV uitgebracht. Hierin wordt de periode van zijn magere jaren beschreven en ook zijn financiële moeilijkheden en de juridische strijd om het hoederecht van zijn dochter.  
Van Damme is vijf keer getrouwd geweest, waaronder twee keer met zijn huidige vrouw. Hij heeft drie kinderen.

Filmografie Jean-Claude Van Damme

Lukas - Actie, Thriller
augustus 2018

Lukas

Actie, Thriller Regie: Julien LeclercqMet: Jean-Claude Van Damme, Kevin Janssens,...Lukas (Van Damme) werkt als uitbater in een nachtclub. Hij is al in de vijftig en deelt nog regelmatig klappen uit. Ondertussen heeft hij er moeite mee zijn 8-jarige dochtertje op te voeden. Op een dag verliest Lukas zijn zelfbeheersing, waardoor hij in de gevangenis belandt. Hij raakt zijn... Verder lezen...
Wake Of Death - Actie

Wake Of Death

Actie Regie: Philippe MartinezMet: Jean-Claude Van Damme, Simon Yam, Lisa KingBen Archer is een ex-politieagent die de gruwelijke moord op zijn vrouw wil wreken door in zijn eentje de strijd aan te gaan met een machtige Chinese bende. Tijdens zijn wraakoefening ontfermt Ben zich over een klein meisje dat de geadopteerde dochter van de Chinese bendeleider blijkt te zijn.
The Last Mercenary

The Last Mercenary

 Regie: David CharhonMet: Jean-Claude Van Damme, Eric Judor, Miou-MiouEen mysterieuze voormalig geheim agent moet terugkeren naar Frankrijk wanneer zijn zoon wordt beschuldigd van wapen- en drugshandel. De zoon is echter tegen wil en dank betrokken geraakt bij een maffia-operatie, waardoor de voormalig geheim agent zijn onschuld moet zien te bewijzen.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: