Filmografie Sacha Baron Cohen

Biografie

Sacha Baron Cohen is een Britse komiek, vooral bekend van zijn alter ego's Ali G en Borat. In zijn programma's doet hij dikwijls interviews met bekende en onbekende personen, waarbij hij altijd in zijn rol blijft. 
 
Baron Cohen groeide op in een Joods middenklassengezin. Hij was de tweede van drie zoons. Hij studeerde geschiedenis aan Christ's College, Cambridge.  
 
Baron Cohen werd bekend toen hij als Ali G optrad in The Eleven O'Clock Show op het Britse Channel 4. In 2000 kwam er een vervolg op de serie met Da Ali G Show, waarmee hij het jaar daarop de BAFTA Award won voor beste comedyserie. In 2003 waaide de show over naar de Verenigde Staten.  
 
Andere fictieve karakters van Baron Cohen zijn Borat, een televisieverslaggever uit Kazachstan, en Bruno, een homoseksuele Oostenrijkse modeverslaggever. 
 
Over Borat verscheen eind 2006 een film in de zalen: Borat: Cultural learnings of America for make benefit glorious nation of Kazakhstan. Over Bruno zal in de toekomst ook een film gemaakt worden.  
 
Eind 2007 verklaarde Cohen zijn typetjes Ali G en Borat niet langer te zullen spelen. 
 
Baron Cohen is sinds 2004 verloofd met de Australische actrice Isla Fisher. Het stel heeft één dochter, Olive Cohen geboren 17 oktober 2007.

Filmografie Sacha Baron Cohen

The Brothers Grimsby - Komedie
april 2016

The Brothers Grimsby

Komedie Regie: Louis LeterrierMet: Sacha Baron CohenDe beste huurmoordenaar van MI6 (Mark Strong) heeft een broer. Helaas is hij een Engelse voetbal hooligan (Sacha Baron Cohen) uit het dorp Grimsby. Nobby heeft alles wat een man uit het arme dorpje zich kan wensen: negen kinderen en de meest aantrekkelijke vriending in Noord-Engeland (Rebel Wilson).... Verder lezen...
The Dictator - Komedie
mei 2012

The Dictator

Komedie Regie: Larry CharlesMet: Sacha Baron Cohen, Anna Faris, Megan Fox,...Sacha Baron Cohen speelt Aladeen een rijke en meedogenloze dictator, die gegijzeld wordt. Hij wordt vervangen door een naïeve geitenherder, die als twee druppels water op hem lijkt. Met de hulp van Zoey (Anna Faris), een mooie vrijgevige eigenares van een Zen Shop, probeert Aladeen zijn macht terug... Verder lezen...
Brüno - Komedie
juli 2009

Brüno

Komedie Regie: Larry CharlesMet: Sacha Baron Cohen & Jay RoachBrüno (Sacha Baron Cohen) is een flamboyante homoseksuele mode-verslaggever uit Oostenrijk. Hij gaat op reis van Oostenrijk, naar Amerika en probeert hier homofobe Amerikanen te ontmaskeren. In Amerika weet Brüno door te dringen tot verschillende mode-hotspots en ontmoet hij veel verschillende... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: