Filmografie Jeff Daniels

Biografie

Jeffrey Warren (Jeff) Daniels (Athens (Georgia), 19 februari 1955) is een Amerikaans acteur. Hij werd genomineerd voor Golden Globes voor zowel The Purple Rose of Cairo, Something Wild als The Squid and the Whale. Tot de acteerprijzen die hem daadwerkelijk toegekend werden, behoren een Saturn Award voor Arachnophobia en de publieksprijs van het U.S. Comedy Arts Festival voor Super Sucker. 
 
Daniels speelt zowel serieuze als komische rollen. Zo zet hij in Speed een ernstige politie-agent neer, terwijl hij in Dumb & Dumber als hopeloze domoor verschijnt. 
 
Daniels trouwde in 1979 met het vriendinnetje dat hij al had op de middelbare school, Kathleen Rosemary. Samen met haar kreeg hij in 1984 zoon Ben, in 1987 zoon Lucas en in 1990 dochter Nellie. Zij figureren alle drie in de door Daniels zelf geschreven en geregisseerde film Escanaba in da Moonlight (2001).

Filmografie Jeff Daniels

Howl - Drama
september 2011

Howl

Drama Regie: Rob Epstein & Jeffrey FriedmanMet: James Franco, Jon Hamm, Jeff DanielsSan Francisco, 1957. 'Howl', het meesterwerk van dichter Allen Ginsberg, wordt besproken in een rechtzaak voor vermeende obsceniteit. Het is een beslissend moment voor de geboorte van de tegencultuur. De film HOWL verweeft de ontwikkelingen in de rechtbank met scènes uit het privéleven van de jonge... Verder lezen...
Away We Go - Komedie
september 2009

Away We Go

Komedie Regie: Sam MendesMet: Maggie Gyllenhaal, John Krasinski, Jeff Daniels,...Het gelukkige stel Burt en Verona (Krasinski en Rudolph), verwacht hun eerste kind. Ze zoeken echter de perfecte plaats om een leven op te bouwen om daar hun gezin te stichten. Ze besluiten door heel Amerika te reizen, om deze perfecte plek te vinden.
Traitor - Drama
februari 2009

Traitor

Drama Regie: Jeffrey NachmanoffMet: Don Cheadle, Guy Pearce, Saïd Taghmaoui,...De FBI-agent Roy Clayton (Guy Pearce) krijgt de leiding over een speciale eenheid binnen de Amerikaanse veiligheidsdienst. Zij onderzoeken internationale samenzweringen en terroristische organisaties. Alle sporen lijken richting de voormalig CIA-agent Samir Horn (Don Cheadle) te wijzen. Clayton... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: