Filmografie Tom Waes

Biografie

Tom Waes' bekendheid steeg toen hij in de VRT-serie Het geslacht De Pauw de rol van de agressieve broer van Bart De Pauw vertolkte. Daarvoor was hij ook al op de buis te bewonderen in 'Kan Dit ?!','De zaak Alzheimer' en in de leuke filmpjes van 'De Quizmaster' en 'De Laatste Show'. 
 
Maar Tom werkt ook veel achter de schermen mee aan programma's zoals 'De Quizmaster', 'Via Vanoudenhoven', 'Alles komt terug', 'Het Geslacht De Pauw', 'De Planckaerts' en 'Zonnekinderen'.  
 
Samen met Jan Van Looveren en Koen Van Impe kruipt hij voor het humoristische programma 'Trigger Happy' op de commerciële zender BE2, in de huid van verschillende typetjes. Trigger Happy én Tragger Hippy weten Vlaanderen te bekoren, want het programma kreeg een nominatie voor de prijs van de Radio & Televisiekritiek en recent nog een nominatie voor een Vlaamse Televisiester categorie Beste entertainmentprogramma door de leden van de Vlaamse Televisie Academie.  
 
Momenteel veroorzaakt Tom een hele heisa in BV-land met zijn nieuwe programma Tomtesterom op de openbare omroep Een. In dit programma onderzoekt hij samen met zijn cameraman Nico Surings en zijn klankman Pascal Braeckman of de zogenaamde 'How to...'-handleidingen in de praktijk wel deugen. In de eerste aflevering probeerde hij in de voetsporen van de echte paparazzi te lopen. Op het einde van de episode riep hij alle kijkers op om paparazzo-foto's te maken van bekende Vlamingen tot grote spijt van de celebrities. De VRT heeft ondertussen de wedstrijd stopgezet omdat deze het imago van de openbare omroep aantastte.

Filmografie Tom Waes

SM Rechter - Drama
maart 2009

SM Rechter

Drama Regie: Erik LamensMet: Gene Bervoets, Veerle Dobbelaere, Tom Waes,...Wanneer Koens huwelijk met Magda dreigt uiteen te vallen, beslist hij om zijn eigen fatsoensgrenzen tot het uiterste te testen. Samen ontdekken ze haar verborgen verlangens. Nooit had Koen gedacht dat SM tot een gelukkig huwelijk zou kunnen leiden. Maar wanneer gaandeweg Magda verder gaat, en... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: