Filmografie Sofie Van Moll

Biografie

Sofie Van Moll ging op haar dertiende op internaat vertrok in het Lemmensinstituut in Leuven waar ze woordkunst-drama volgde. Op haar zeventiende werd ze aangenomen aan de toneelacademie van Maastricht, waar ze in juli 2005 afstudeerde als theatraal performer. Ze heeft momenteel een relatie met Jenne Decleir, zoon van Jan Decleir. 
 
Sinds oktober 2001 was Sofie een bekend Ketnet-gezicht. Vooral als wrapper, maar ze trok ook een hele tijd met de ketnetband rond, speelde mee in de jongerensoap Spring, een Vlaamse jeugdserie over een groep jongeren die zichzelf en de wereld leren ontdekken in en rond dansschool 'Spring', als Evi De Bie. Evi was danseres bij Spring. Ze ging naar Londen om er Oosterse filosofie te gaan studeren. 
 
Sofie deed mee in de één-reeks Urbain (als Kiki) met als hoofdpersonage Urbanus. 
 
In het najaar van 2006 nam ze deel aan het muziekprogramma Steracteur Sterartiest. De deelnemers zijn Vlaamse acteurs en actrices die 12 weken live zingen voor een zelfgekozen goed doel. Elke acteur zingt een bekend nummer. De kijkers beslissen op het eind via televoting wie afvalt of doorgaat. Sofie's goede doel was Piazza dell'Arte, kunstorganisatie in Antwerpen, die zich richt op jongeren in scholen, verenigingen, asielcentra. Ze viel als 6de af. 
 
In 2004 deed ze met Kerosene mee aan Eurosong, de Vlaamse voorronde van het eurovisiesongfestival. Ze werd 3e in de 2e voorronde. 
 
Sofie Van Moll speelde ook een rol in De Kavijaks, een serie die te zien was op VTM. 
 
Daarnaast deed Sofie al radio-ervaring op bij Studio Brussel, waar ze op zaterdagochtend de hitlijst Hit 50 presenteerde. Ze was ook te horen op Radio Donna, Donna Weekend, maar daar is ze door haar drukke bezigheden bij de tv mee moeten stoppen. Ze bleef wel enkele vervangingen doen op Donna. Onlangs heeft Sofie haar eigen programma gekregen op zaterdagvoormiddag tussen 10 en 12 uur op Donna, Batlle Of The Stars! (2008). 
 
In 2007 wordt Sofie de co-presentatrice van Bart Peeters in het programma De Bedenkers.

Filmografie Sofie Van Moll

Plop en de Kabouterbaby - Familie
december 2009

Plop en de Kabouterbaby

Familie Regie: Bart Van LeemputtenWanneer een konvooi van circuskabouters door het bos rijdt, valt er een mandje van één van de aanhangwagens. Het mandje komt in een beek terecht en drijft weg van het konvooi. In het mandje ligt de baby van de kabouterclowns... Even later vindt Kabouter Lui het mandje. Hij is meteen dol op de baby... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: