Filmografie Dennis Hopper

Biografie

Dennis Lee Hopper (Dodge City (Kansas), 17 mei 1936 - Los Angeles (Californië), 29 mei 2010) was een Amerikaans acteur, regisseur en beeldend kunstenaar.[1] Hij werd in 1970 genomineerd voor een Academy Award voor het schrijven van de film Easy Rider, waar hij in 1987 een tweede nominatie kreeg voor zijn bijrol in Hoosiers. Hopper kreeg meer dan vijftien andere filmprijzen daadwerkelijk toegekend, waaronder een Gouden Palm voor Easy Rider. Daarentegen kreeg hij in 1997 een (antiprijs) Razzie Award voor zijn bijrol in Waterworld.

Filmografie Dennis Hopper

Elegy - Drama
oktober 2008

Elegy

Drama Regie: Isabel CoixetMet: Ben Kingsley, Penélope Cruz, Dennis HopperCultuurcriticus David Kepesh, die van zichzelf vindt dat zijn bestaan de vertegenwoordiging is van "geëmancipeerde mannelijkheid", ziet zijn leven overhoop gegooid worden door de goedgemanierde studente Consuela Castillo die bij hem een gevoel van sexuele possessiviteit opwekt.
Blue Velvet - Politie, Thriller
januari 1986

Blue Velvet

Politie, Thriller Regie: David LynchMet: Isabella Rossellini, Kyle MacLachlan,...Een hallucinante thriller in een idyllisch Amerikaans stadje. Een afgesneden mensenoor vormt aanleiding voor een weerzinwekkend portret van de perverse schaduwkanten van de menselijke psyche. Een onverslijtbare film noir, mijlpaal in de nachtmerrie-cinema.
Apocalypse Now - Oorlogfilm

Apocalypse Now

Oorlogfilm Regie: Francis Ford CoppolaMet: Martin Sheen & Dennis HopperUne superproduction mêlant de fulgurantes images de sauvagerie guerrière US. au Vietnam à une quête fantastico-initiatique vers un seigneur wagnérien de la jungle (joué par un Brando démentiel). Une dénonciation lyrique des carnages à alibi patriotique par un Coppola visionnaire.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: