Filmografie Alessandro Nivola

Biografie

Alessandro Nivola (28 juni, 1972) is een Amerikaans acteur. 
 
Nivola werd geboren in Boston, Massachusetts. Zijn grootvader was een Italiaanse beeldhouwer en zijn grootmoeder was een Joodse vluchtelinge uit Duitsland. Hij heeft één broer, Adrian. Hij studeerde aan de Phillips Exeter Academy en kreeg een diploma in Engels van Yale. 
 
Nivola begon met acteren toen hij nog op school zat. Zijn eerste hoofdrol speelde hij in Master Harold ... and the Boys. Hij debuteerde op Broadway in 1995 als de jonge geliefde van Helen Mirren in A Month in the Country. Het daaropvolgende jaar speelde hij in de NBC-miniserie Danielle Steel's The Ring. Zijn eerste filmrol kreeg hij in 1997, namelijk in Inventing The Abbotts, waarna hij al snel gecast werd voor een rol in Face/Off.

Filmografie Alessandro Nivola

Jurassic Park 3 - Avontuur

Jurassic Park 3

Avontuur Regie: Joe JohnstonMet: Sam Neill, Laura Dern, Téa Leoni, William H. Macy,...Dr. Alan Grant wil graag zijn dinosaurus-onderzoek voortzetten. Hij wordt door de rijke avonturier Paul Kirby en zijn vrouw Amanda uitgenodigd om als gastheer op te treden bij een tour over Isla Sorna. Hun vliegtuig stort echter neer, met als gevolg dat Grant weer tegenover de dino's komt te staan.

Nieuws over Alessandro Nivola

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: