Filmografie Richard Jenkins

Biografie

Richard Jenkins (DeKalb, 4 mei 1947) is een Amerikaans acteur. Hij werd in 2009 genomineerd voor een Academy Award voor zijn hoofdrol in The Visitor. Hiervoor kreeg hij onder meer een National Board of Review en een Satellite Award daadwerkelijk toegekend. Na rollen in vijf televisiefilms maakte Jenkins in 1985 zijn debuut op het witte doek als Kelly in Silverado. Sindsdien speelde hij in meer dan vijftig films, meer dan zeventig inclusief televisiefilms. 
Jenkins cv bestaat voor het overgrote deel uit filmrollen. Daarnaast speelde hij van 2001 tot en met 2005 Nathaniel Fisher in negentien afleveringen van Six Feet Under. Hij speelde eenmalige gastrollen in onder meer Miami Vice (twee keer als een ander personage) en Spenser: For Hire. 
Jenkins trouwde in 1969 met Sharon R. Friedrick met wie hij dochter Sarah Pamela en zoon Andrew Dale kreeg. Beide zijn inmiddels volwassen.

Filmografie Richard Jenkins

Turbo - Animatie Film
oktober 2013

Turbo

Animatie Film Regie: David SorenMet: Ryan Reynolds, Snoop Dogg, Paul Giamatti,...Een doodnormale tuinslak heeft de absurde droom om de snelste slak ter wereld te worden. Echter, wanneer hij een raar ongeluk krijgt beschikt hij over een ongelofelijke snelheid. Hierdoor wordt de kans om zijn doel te realiseren een stuk groter.
Let Me In - Horror, Thriller
januari 2011

Let Me In

Horror, Thriller Regie: Matt ReevesMet: Chloë Moretz, Richard Jenkins, Chris Browning,...Owen is een 12 jaar oude jongen uit New Mexico die op school veel gepest wordt. Zijn enige vriendje is het buurmeisje, die pas in de stad is komen wonen. Vanaf dat moment vinden er vreemde gebeurtenissen plaats en komt Owen langzaam maar zeker achter het vreselijke geheim van zijn buurmeisje...
The Broken - Thriller
januari 2009

The Broken

Thriller Regie: Sean EllisMet: Lena Headey, Richard Jenkins, Asier Newman,...Als Gina McVey (Lena Headey) in een drukke straat loopt in Londen, denkt ze dat ze zichzelf in een auto voorbij heeft zien rijden. Ze besluit de auto te volgen en ziet de mysterieuze vrouw uitstappen bij een appartement. Vanaf dat moment verandert het leven van Gina in een nachtmerrie.

Nieuws over Richard Jenkins


Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: